Espresso rubbed reerug met chocolade-balsamicosaus
Duur: voorbereiding 20 minuten, bereiding 40 minuten Benodigd: kersenhoutchunks Espresso rub 30 g espressoboontjes (of 4 el gemalen koffie) 2…
Met een schot in het jachtveld begint het echte werk en kan men in de keuken aan de slag met de mooiste ingrediënten. Wild biedt eindeloze mogelijkheden aan chef- en thuiskoks. Van complexe smaakcombinaties tot eenvoudige, smaakvolle gerechten die iedereen kan maken.
Wild is jaarrond verkrijgbaar, puur, eerlijk, lokaal en duurzaam met een goed verhaal. Smakelijk!
Duur: voorbereiding 20 minuten, bereiding 40 minuten Benodigd: kersenhoutchunks Espresso rub 30 g espressoboontjes (of 4 el gemalen koffie) 2…
Duur: voorbereiding 4 uur, bereiding 30 minuten Benodigd: 2 eiken- of beukenhoutchunks (blokken rookhout van circa 5 x 5 cm)…
Duur: voorbereiding 10 minuten, bereiding 10 minuten Beslag 4 eieren, gesplitst 125 ml melk 100 g suiker merg van 1…
1 kg granny smiths, ongeschild en in kwarten gesneden 125 ml appelciderazijn 250 ml water 400 g suiker gerookt zout…
12 pastinaken 2 el olijfolie zout en versgemalen zwarte peper 150 g boter 3 sjalotten, gepeld en fijngesnipperd ¼ bos…
24 chiconettes (kleine witlof) 4 el olijfolie, plus extra om te bestrijken zout en versgemalen zwarte peper 150 g plakken…
Het eten van wild wordt in Nederland steeds populairder. Terecht, want wild is super-scharrelvlees. In onderzoek van Natuur & Milieu…
De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging faciliteert Wild op de kaart. Zij ziet een toenemende vraag van mensen die willen weten waar…
De Stichting Keurmerk Echt Wild wil aansluiten bij de behoefte bij publiek en keten om wild uit de vrije natuur…
Eind 2014 presenteerde milieuorganisatie Natuur & Milieu de resultaten van een onderzoek naar het effect van 12 vleessoorten op milieu-…