De Faunabeheereenheid (FBE) is het samenwerkingsverband van jachthouders dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van beheer en schadebestrijding.
> Website FBE GelderlandGelderland bestuurlijk
- Erik van der Horst - Voorzitter
- Hans het Lam - Vicevoorzitter (Veluwe)
- Laurens Brouwer - Penningmeester
- Erick Jan Kaljee - PR & Communicatie
- Marius Lamers - Secretaris
- Sylvia Kemperman - Commissaris Jachthonden
- Royi Eltink - Ledenvertegenw. Ledenraad
- Sabeth de Clercq - WBE-vertegenw. Ledenraad
- Bennie van Schijndel - Ledenvertegenw. Ledenraad
- David Brenkman - Ledenvertegenw. Ledenraad
- Madelien Kindt - Jonge Jager
- Ferry Vogtschmidt - Regiomanager
Gerelateerd nieuws
> Meer nieuws artikelenVeelgestelde vragen
Jagen in Gelderland
De provincie Gelderland bezit 13 procent van de Nederlandse cultuurgrond, hiervan wordt 80 procent gebruikt voor gras- en voedergewas voor de melkveehouderij. Van alle Nederlandse agrariërs woont en werkt 17 procent in Gelderland. Gelderland kent veel kippenbedrijven, van oudsher zijn deze te vinden op de Veluwe en in de Gelderse Vallei. Het Rivierengebied is vooral bekend om haar fruitteelt. Het aantal biologische bedrijven ligt weer iets hoger dan het landelijke gemiddelde 2,4 procent versus 2,1 procent.
Gelderland kan gerust worden betiteld als het groene hart van Nederland. Met ruim 5.000 km2 is het de grootste en groenste provincie van Nederland. Gelderland kent een zeer gevarieerd landschap. Op de Veluwe wisselen uitgestrekte heidevelden, woeste zandverstuivingen, dichte bossen en waterrijke omgevingen elkaar af. De Achterhoek is eveneens bosrijk, maar verschilt weer van de Veluwe. Het Achterhoekse coulissen landschap met glooiende akkers, kastelen, burchten en landhuizen zorgen voor een geheel eigen landschapsstijl. Het Gelders Rivierengebied kenmerkt zich weer door dijken, grote uiterwaarden, bloeiende boomgaarden, kleine stadjes en dorpen ingesloten door grote rivieren zoals Waal, Lek, Rijn en Maas.