05:53
21:37
Nachtmodus
Foto: Michael Migos

Wolf niet laten vestigen – Provincie Brabant

De provincie onderzoekt samen met ZLTO, Zoogdiervereniging en de gemeente Heusden wat de mogelijkheden zijn om te voorkomen dat de zwervende wolf zich blijvend vestigt in het gebied. Preventie blijft daarvoor het belangrijkste, dat betekent dat vee beschermd moet staan in de nacht.

Anderhalf jaar geleden hebben de provincies gezamenlijk het Interprovinciaal Wolvenplan opgesteld. Daarmee moet rekening gehouden worden met de internationaal beschermde status van de wolf. Hiervoor gelden beperkte mogelijkheden om actie te ondernemen. Boeren maken zich zorgen om het welzijn van hun vee en de extra tijd en geld die zij moeten investeren om hun dieren te beschermen.

Belangrijk is gebleken dat vee goed beschermd wordt. Buiten los laten lopen is risicovol en vallen te gemakkelijk ten prooi aan de wolf. De provincie Brabant roept daarom boeren op hun dieren binnen te halen of buiten te beschermen met bijvoorbeeld wolfwerende netten. Voor boeren die deze materialen niet hebben kunnen zij terecht bij de provincie.

Lees het hele bericht op de website van Provincie Brabant

www.brabant.nl
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws