06:29
20:45
Nachtmodus
Foto: Erik van Til

Weidevogelwerkgroep Lierderbroek slaat alarm – Salland Centraal

Na jaren van inspanningen gaat het toch minder goed met de weidevogelpopulatie in Lierderbroek, dit vermeld de Weidevogelwerkgroep Bezuiden de Vecht in Salland Centraal. Als oorzaak wordt gewezen naar verschillende roofdieren. De werkgroep wil dat er ruimere mogelijkheden komen om deze predators te bestrijden. 

Lierderbroek is een van de belangrijkste weidevogelgebieden in Overijssel. ‘We plaatsen al een aantal jaren camera’s bij de nesten en daaruit blijk wat we al wisten, dat predatie een groot probleem is”, vertelt secretaris van de werkgroep Henk Mussche. “De vos staat met stipt op nummer een als het om predatie gaat, maar er zijn nog meer eierrovers, zoals de steenmarter, de das en de zwarte kraai.

De leden van de werkgroep en de boeren en loonwerkers in het gebied doen ondertussen hun best om de weidevogels te beschermen. Zo markeren ze de nesten van weidevogels zodat boeren en loonwerkers de nesten tijdig signaleren. Dit voorjaar zal daar eventueel een drone met warmtecamera voor worden ingezet. Sommige stukken land zullen expres later gemaaid worden zodat de jongen weidevogels tijd hebben om op te groeien. Ook zullen sommige boeren pompen plaatsen om water uit de sloten over het land te laten pompen.

Lees het hele bericht gratis op de website van Salland Centraal

sallandcentraal.nl
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items