05:22
21:58
Nachtmodus

Wat lag er op uw bord met Kerst? – NOS op 3

Wat heeft u gegeten deze kerst? NOS op 3 besteedde maandag 24 december aandacht aan de samenstelling van ons kerstdiner. Waarschijnlijk at u varkens- of rundvlees, want daar gaven we de afgelopen twee jaar in de kerstperiode twee keer zo veel aan uit als normaal.

Dat blijkt uit cijfers die NOS op 3 heeft opgevraagd bij onderzoeksbureau IRI, dat bijhoudt wat we kopen in de supermarkt. In een normale week geven Nederlanders 9,6 miljoen euro uit aan varkens- en rundvlees. In de week voor kerst is het 19 miljoen euro.

(…)

Gefokt wild?

Aan wildsoorten gaven we vorig jaar in de week voor Kerst ruim 2,1 miljoen euro uit, iets meer dan in 2016. We kochten vooral veel konijn en hert.

Wel is het de vraag of het wild in de supermarkten echt is. Door de jaren heen is uit meerdere onderzoeken gebleken dat een deel van het wild dat verkocht wordt eigenlijk gefokte dieren zijn. Albert Heijn besloot vorige week na kritiek de verpakkingen van de ‘wildsoorten’ aan te passen. “In het vervolg zal Albert Heijn richting de klant duidelijk maken dat onder de term wild zowel ‘gehouden’ als ‘vrij’ wild wordt verstaan”, laat een AH-woordvoerder weten.

(…)

Verder lezen en de uitzending terugkijken?

www.nos.nl/op3
  • Delen:

Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items