05:22
21:58
Nachtmodus

Politie legt uitvoerig netwerk van stropers in Limburg bloot – De Limburger

De politie in Limburg heeft na uitvoerig onderzoek een netwerk van stropers blootgelegd.

Een 29-jarige man uit Heerlen is dinsdagmorgen opgepakt. De politie sluit nieuwe onderzoeken niet uit.

In 2020 kwamen er bijzonder veel meldingen door agrariërs en jagers binnen van grootschalige wildstroperij in Zuid-Limburg. De politie ontdekte wanneer de man uit Heerlen op pad ging. Bij de arrestatie van de man uit Heerlen op dinsdagmorgen vond de politie in zijn woning vlees van gestroopte reekalfjes in de vriezer. Dat is in beslag genomen, net als kadavers van gestroopte hazen, een geweer, jachtkleding en een auto.

De stropers maken volgens de politie gebruik van hazewindhonden. In overleg met een Officier van Justitie werd een onderzoek opgestart waarbij politie en enkele Boa’s, waaronder de Groene Brigade van de Provincie Limburg, zich actief bezighielden met het inventariseren en onderzoeken van de vele meldingen van vermoedelijke stroperij.  Door inzet van zowel tactische en technische hulpmiddelen werden al snel informatie bekend over degene die zich vermoedelijk bezighield met stroperij, waarbij voornamelijk reeën en hazen werd gedood

Een ander succes wat door het onderzoeksteam werd geboekt is dat er inzage werd verkregen in het onderliggende netwerk van de stropers. De stropers nodigen elkaar uit om deel te nemen aan nachtelijke strooptochten in Zuid-Limburg, maar ook elders in het land. Ze zien dat zelf volgens de politie als een „uitdagende en spannende hobby”, maar stropen is een misdrijf waar maximaal zes jaar gevangenisstraf op staat.

Stroperij wordt aangeduid als een misdrijf waar zes jaar gevangenisstraf op staat.

  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws