05:32
21:39
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Overlast in natuur fors toegenomen – De Limburger

Boswachters, jagers en natuurorganisaties zien het allemaal: de overlast in de Limburgse natuur neemt toe. Reeën schieten bijvoorbeeld door verstoring in blinde paniek de weg op en groepen mensen laten afval achter in natuurgebieden. 

Op zich is het een goed teken dat mensen de natuur intrekken tijdens de coronacrisis. Het nadeel is dat een groot deel zich niet aan de regels houdt. Stijn Groen, secretaris van wildbeheereenheid Voerendaal, ziet ook steeds meer vernielingen in de natuurgebieden. Hij heeft ook de indruk dat het aantal stroperijen iets toeneemt in de coronatijd. Verschillende natuurorganisaties pleiten daarom ook bij de provincie Limburg voor meer toezicht in de natuur.

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor jagers. De jacht op de wilde zwijnen in Limburg staat op een laag pitje. Een geschoten zwijn sleep je namelijk niet makkelijk in je eentje uit het bos. Wegens de coronarichtlijnen is het ook niet mogelijk om dat met meerdere personen te doen. Daarnaast kunnen de jagers de zwijnen ook niet meer kwijt bij de poeliers. De vraag naar wild zwijn is namelijk afgezwakt door het wegvallen van de horeca. ‘We hebben de provincie laten weten dat het schieten nu tijdelijk een probleem is. Als het zo blijft, moeten we wellicht eind deze maand wellicht eens spreken over een provinciale opkoopregeling van gedode wilde zwijnen, zodat de jacht toch weer op gang komt’, aldus Ger van Hout, regiomanager Jagersvereniging Limburg.

Klik op de afbeelding om het artikel te vergroten

 

Lees het hele bericht op de website van De Limburger

Overlast in natuur fors toegenomen
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items