06:29
20:45
Nachtmodus

Overlast door wildstroperijen in Mill en Sint Hubert – 112 Brabantnieuws

In de gemeente Mill en Sint Hubert vinden er regelmatig wildstroperijen plaats. Met name in de avond en ’s nachts. Dat maakt het betrappen ervan erg lastig.

Twee weken geleden was het weer raak. Na een aantal schoten vond de lokale jager twee dode reebokken. De dieren bleken geschoten te zijn door stropers. Jagen zonder jachtakte is verboden in Nederland. Jagers moeten zich houden aan regels en wetten voor het in bezit hebben van wapens. Heeft men geen jachtakte en jaagt zij wel op dieren valt dit onder stroperij.

Jagers zijn de oren en ogen in het buitengebied
De Jagersvereniging stimuleert haar leden om misstanden in het buitengebied te melden bij de bevoegde autoriteiten. De Jagersvereniging is deelnemer in Meldpunt Wildlife Crime samen met organisaties als Staatsbosbeheer, Natuur & Milieu en de Vogelbescherming. De Jagersvereniging behartigt de belangen van de WBE als werkgever van BOA’s.

Vanwege een sterke toename in het aantal criminele activiteiten in het buitengebied de laatste jaren is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in  2016 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor buitengebieden. Omdat jagers bijzonder veel uren buiten doorbrengen, functioneren zij in veel gevallen als de gratis ogen en oren. Zo vervullen jagers een rol in het voorkomen van afvaldumpingen, rapporteren zij de eerste tekenen van misdrijven, werken zij op diverse plaatsen samen met politie om stroperij te melden en zijn zij vaak belangrijke informanten van toezichthouders in het buitengebied.

Lees het hele bericht op de website van 112 Brabantnieuws

Overlast door wildstroperijen in Mill en Sint Hubert
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws