05:33
21:38
Nachtmodus

Op jacht met Isabella Rozendaal – Trouw

In Trouw van 1 december belicht culinair historica Charlotte Kleyn het boek van Isabella Rozendaal Op jacht. Ook maakt ze een recept met wild zwijn. 

Kleyn opent haar stuk in Trouw met de passage in het boek waarbij Rozendaal een hert slacht. ‘Ook op andere bladzijden van haar boek ‘Op jacht’ – dat ik in één ruk uitlas – schrijft Rozendaal eerlijk en bedachtzaam over jagen in verschillende delen van de wereld. De journalist en fotograaf begon ruim twaalf jaar geleden met het fotograferen van jagers, uit interesse voor de ambivalente relatie tussen mens en dier. We vertroetelen onze honden en katten en protesteren tegen de jacht op herten in natuurgebieden, maar houden de bio-industrie vol mishandeling in stand door dierlijke producten te blijven eten. Jagers staan veel dichter bij het dier dan andere vleeseters, en wild is het meest vrije-uitloopvlees dat er is.’

Weinig dierlijke producten, wel wild

De schrijfster besluit haar stuk met de opmerking dat er genoeg valt na te denken over eten als je dit boek gelezen hebt. Zo geeft ze aan dat ze – hoewel ze het eten van vlees, zuivel en eieren behoorlijk heeft teruggebracht – nooit helemaal alle dierlijke producten uit het menu zal bannen. Haar artikel wordt gevolgd door een recept voor gestoofd wild zwijn met papardelle, een klassieker uit Toscane.

  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws