05:22
21:57
Nachtmodus
Foto: Robert-Jan Asselbergs

Door de ogen van een jager – filmcompilatie III

Onderwaterfotograaf John Landa gaat voor de derde keer op pad met jager en wildfotograaf Robert-Jan Asselbergs. Robert-Jan  jaagt nog amper omdat hij liever fotografeert, hij heeft erg goed contact met de jagers in de buurt die hem toegang geven tot de mooiste plekjes. Dat dit leidt tot prachtige opnames is ook in deze derde filmcompilatie te bewonderen.

John Landa neemt ons mee op pad. Ik heb bij Robert-Jan afgesproken en we gaan samen met de auto verder, we rijden door de polders en komen al snel de eerste hazen tegen die in het veld lopen. Ik vind een haas een machtig mooie vertoning: die ogen die alles in de gaten houden de oren die gespitst zijn als hij wat hoort of helemaal plat gaan liggen als hij onraad bemerkt. Het is gewoon een schitterend beest om te zien en te filmen. Robert-Jan weet de plekken te vinden waar altijd wel actie is met rammelende hazen of grazende reeën of andere schitterende dingen.

We zijn zo door de polder aan het rijden en ik heb al wat hazen gefilmd helaas is er niet echt veel actie deze keer, ze rammelen niet en de meeste vluchten van me vandaan. Robert-Jan weet nog een mooi plekje en als we daar naar toe gaan en langs rijden zien we de eerste reebok al staan we parkeren de auto een stukje verder om te voet terug te gaan om de reebok niet te laten schrikken. Helaas is de reebok verdwenen maar er lopen een paar hazen tussen de bomen, eentje is lekker aan het knabbelen en ik zie de snorharen bewegen zo dichtbij zijn we.

Als we wat dichterbij komen vlucht hij weg jammer we lopen nog een rondje tussen de bomen maar op wat hazen na zien we niet veel bijzonders, we gaan terug naar de auto. We rijden weg en als we nog een keer langs de bomen rijden zien we de reebok liggen, Robert-Jan rijdt een stukje terug en we zetten de auto uit en nu sluipen we heel voorzichtig richting de reebok, ik kom echt heel dichtbij ik plaats mijn camera met statief heel voorzichtig aan de andere kant van de bomenrij en ik film de reebok.

Machtig mooi, zo dichtbij hij ligt op zijn gemak staat dan op en loopt daarna rustig weg en in zijn kielzog komt er ook nog een reegeit aan lopen, ik heb hier prachtige opnamen van gemaakt. Na dit schitterende moment gaan we weer verder en rijden langs de Philipsdam ineens zie ik een reebok in het water staan te drinken we stoppen om dit schitterende moment vast te leggen, Robert-Jan fotografeert vanuit de auto en ik durf eigenlijk het raampje niet open te doen omdat ik bang ben dat de reebok wegloopt. Hij loopt toch weg door het water richting de dichte begroeiing en verdwijnt daarin dit waren maar 20 seconden maar wel machtig mooi.

Onderweg tijdens de ondergaande zon staan er koeien op de dijk we stoppen om er een paar foto’s van te maken, ik maak nog een paar foto’s als Robert-Jan tussen de koeien staat, een mooi momentje. We rijden terug naar huis, als Robert-Jan het heeft over vossen slaat mijn fantasie op hol want ik denk dat er een vos in de sloot staat, we rijden terug en het blijkt een kat te zijn. We moesten er smakelijk om lachten.

John Landa - de ligfietsende duiker

ligfietsendeduiker.blogspot.nl/
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws