05:33
21:38
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

UPDATE! – Natuurgebieden onveiliger omdat boswachters pepperspray en wapenstok moeten inleveren – Hart van Nederland

UPDATE: 12-7-2019

BOA’s in Noord-Holland krijgen hun wapenstok en pepperspray terug. Dat bericht wordt bevestigd door de BOA Bond, die onderdeel is van de Nederlandse Politiebond. Dit meldt NH Nieuws op 11 juli.

De boswachters vinden de wapens noodzakelijk om hun werk goed te kunnen doen. Maandag werkte boswachter Theo al direct met een andere houding. “Het betekent dat ik terughoudend optreed bij risicosituaties”, zo beschrijft hij.

In Noord-Holland hebben 16 groene BOA’s afgelopen maandag hun wapenstok en pepperspray moeten inleveren. Dit meldt Hart van Nederland op 9 juli.

De Minister van Rechtsbescherming heeft vorige week besloten dat de BOA’s geen wapenstok en pepperspray meer mogen dragen, alleen nog handboeien. Het gevolg van het inleveren van de materialen is dat het moeilijker gaat worden om goed te handhaven. Dit meldt Hart van Nederland op 9 juli.

11 juli zal de Nederlandse BOA Bond in gesprek gaan met de zestien BOA’s. “BOA’s worden namelijk ingezet als handhavers, maar zo zijn ze niet uitgerust. Er wordt nu meer van ze verwacht dan mogelijk is. Ze komen ter plaatse in plaats van politie, die geen capaciteit hebben. Rust deze mensen dan ook goed uit!” aldus Eric Lakenman van de Nederlandse BOA Bond.

Lees het hele artikel op de website van Hart van Nederland

hartvannederland.nl
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items