05:32
21:39
Nachtmodus

Limburgse koks over wild met een twist – De Limburger

In Dagblad De Limburger komen op 7 december drie chef-koks aan het woord. Zij geven aan dat er meerdere manieren zijn om wild anders te bereiden. ‘Ik combineer de klassieke Franse keuken met de kruidenrijkdom van Indonesië.’

Zo brengt Arjuna Besemboem van restaurant Nakal in Meijel zijn Indonesische roots in in zijn recepten: ‘Als je wild zwijn konfijt in ganzenvet dat verrijkt is met Indonesische kruiden, proef je hoe spannend deze delicate combinatie van west meets east is.”

Eric Arts combineert wild met de Thaise keuken. Hij combineert rosbief van hert met okonomiyaki (zilt pittig Japans pannenkoekje van dashi en spitskool), gele curry, rettich, komkommer en ponzu-vinaigrette. Een gedurfde combinatie, aldus de eigenaar van Eric Arts Kookt op Maat uit Venlo. Want waar wild meestal wordt gecombineerd met zoet pleit Arts voor zuur en pikant.

Hans Kinkartz van l’Atelier in Gulpen verraste vorig jaar zijn gasten met een alternatief wilddiner. Daarbij verruilde hij het klassieke gerecht van wild met spruitjes voor een 8-gangen diner met verschillende soorten wild die hij serveerde als amuse.

Lees het hele bericht op Limburger.nl

Limburgse koks over wild met een twist: ‘Ik combineer de klassieke Franse keuken met de kruidenrijkdom van Indonesië’ (achter betaalmuur)
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws