05:23
21:58
Nachtmodus
Foto: Erik de Jonge

Limburg krijgt afschotvrij gebied, maar doden wild zwijn mag wel – De Gelderlander

Provincie Limburg krijgt een natuurgebied waar jagers geen afschot mogen realiseren. Althans, het bejagen van wilde zwijnen mag wel. 

De reden dat wilde zwijnen wel mogen bejaagd worden in het natuurgebied is om het risico op Afrikaanse varkenspest zo klein mogelijk te houden. Indien ‘ongewenste ontwikkelingen’ is er ook afschot op andere diersoorten mogelijk.

De aanleiding voor het afschotvrije natuurgebied is een motie die in 2016 werd aangenomen door de Provinciale Staten. Een meerderheid vond dat er meer ervaring moest worden opgedaan met andere vormen van wildbeheer. Ger van Hout, regiomanager Limburg en Gelderland van de Jagersvereniging, stelt dat de motie over de proef er in 2016 kwam als voorwaarde voor financiële steun voor een mentorschapsproject van jagers in Limburg.

Met het mentorschapsproject helpt de Jagersvereniging beginnende jagers om zich aan te sluiten bij een Limburgse wildbeheereenheid en zich daar onder leiding van een ervaren jager te bekwamen in alle ins en outs van de wilde zwijnen jacht.

Lees het hele bericht op de website van De Gelderlander

Limburg krijgt afschotvrij gebied, maar doden wild zwijn mag wel
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items