06:29
20:45
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Jagen is goed voor de mens – Essay door Joost Röselaers in het FD

Afgelopen zondag verscheen in het FD-magazine een essay van Joost Röselaers. In dit essay vertelt Joost over zijn visie op natuur en vleesconsumptie en hoe dit veranderd is door mee te gaan op jacht.

‘Ik had deze ervaring van de jacht niet willen missen. Ze heeft me dichter bij de natuur gebracht, ook bij de harde en onbarmhartige kant ervan. Ze heeft mij doen beseffen en ervaren wat er met ons vlees gebeurt voordat het op ons bord terechtkomt. Er moet een dier voor gedood worden. Onze vleesconsumptie is buitengewoon hypocriet omdat die geheel losstaat van dier en natuur.

De ervaring met de jacht heeft deze breuk voor mij hersteld. Ik ben er stukken minder vlees door gaan eten. En als ik het eet, kies ik voor biologisch vlees, want daarmee is mij toegezegd dat er oog was voor het welzijn van het dier. Het dier heeft dan, net als het wild waarop we joegen, zo lang mogelijk mogen genieten van een natuurlijk leven. En bovenal ervaar ik, op verschillende wijzen, meer eerbied bij het genieten van mijn biefstuk. Eerbied voor het leven, in zekere zin voor de circle of life, en voor wat ons daarin geschonken is.’

Lees het hele bericht op de website van Financieel Dagblad

Jagen is goed voor de mens
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items