05:39
21:31
Nachtmodus

Jaarlijks meer dan 1100 aanrijdingen met reeën in Overijssel – NOS

Er worden per dag gemiddeld drie reeën aangereden in Overijssel. In totaal zijn er van oktober vorig jaar tot aan oktober dit jaar 1130 aanrijdingen geteld. Dat is een toename van tien procent ten opzichte van vorig jaar. Uit berekeningen van het Verbond voor Verzekeraars blijkt dat de schade aan auto’s in Overijssel op ruim twee miljoen euro uitkomt.

De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, waarin alle wildbeheereenheden vertegenwoordigd zijn, is onlangs een campagne gestart met als doel automobilisten bewuster te maken van de risico’s van overstekend wild voor mens en dier. In 2020 was de gemiddelde schadeclaim na een aanrijding met wild gemiddeld bijna tweeduizend euro.

Volgens Willem Schimmelpenninck van der Oije, directeur van de Jagersvereniging, dragen jagers bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid. “Onze leden brengen plekken in kaart waar veelvuldig wildaanrijdingen zijn en gaan in overleg met wegbeheerders, gemeenten en provincies om juist op die plekken maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van wildreflectoren. Daarnaast bejagen jagers de populatie reeën zodat deze niet te groot wordt voor de draagkracht van het gebied”.

Lees het hele bericht op de website van NOS

Nos.nl
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws