08:42
16:21
Nachtmodus

In het restaurant van Christian wordt niks weggegooid – NPO 3FM

Kerst komt er weer aan. Dé tijd om eens flink uit te pakken in de keuken. Maar hoe doe je dat nou op een duurzame manier? Voor het antwoord op deze vraag spreekt HUMAN Christian Weij. Hij opende in september 2021 zijn Smaakpark, waar hij mensen laat beleven wat goede voeding is en inspireert om duurzamer te leven.

Christian geeft alvast wat tips om je kerst groener te maken. “Als je vlees wil, kies dan voor wild. Er is veel wild dat afgeschoten moet worden. In Zuid-Holland is een ganzenplaag. Op de Veluwe zijn duizend zwijnen te veel, die maken alles kapot en zorgen ervoor dat andere dieren geen ruimte hebben om te leven. Je kunt ze beter opeten dan weggooien.”

Lees het hele artikel op de website van NPO 3FM

In het restaurant van Christian wordt niks weggegooid: "We maken koekjes van koffieprut en atjar van groenresten"
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws