05:22
21:58
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Hoe een mishandelde Brabantse boswachter in zijn hemd kwam te staan – Brabants Dagblad

In het Brabantse Hilvarenbeek stuitte boswachter Stuijts op 10 april rond 11 uur ’s avonds op een man die aanstalten maakte om bouwafval te dumpen in het buitengebied. Nadat Stuijts de man probeert aan te spreken ontstaat er een hevig gevecht tussen de twee. Dankzij Stuijts zijn diensthond en de twee politieagenten die snel ter plekke waren kon de man in de boeien geslagen geworden. 

De straf die de aangehouden man uiteindelijk in de rechtbank kreeg was 160 uur taakstraf. Hij is namelijk alleen veroordeeld voor ‘mishandeling van een ambtenaar in functie’, en niet voor het dumpen van bouwafval in de natuur. Want daar was hij nog niet aan begonnen. De man bleek na aanhouding ook nog verdacht te zijn van afvaldumping op dertien andere plaatsen in het Brabantse buitengebied. Ondanks dat daar duidelijke aanwijzingen voor waren, is hij daar niet voor veroordeeld. Waarom is niet duidelijk.

Boswachters twijfelen regelmatig aan het feit of de politie wel voldoende prioriteit geeft aan de misstanden in het buitengebied. Vaak staan boswachters alleen in de strijd tegen de mensen die strafbare feiten plegen in het buitengebied. Daarnaast beschikken ze ook niet over de wapens die ze zouden willen hebben.

Lees het hele bericht op de websites van Het Brabants Dagblad

Hoe een mishandelde Brabantse boswachter in zijn hemd kwam te staan
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items