06:37
20:38
Nachtmodus

Gevaar in de schemering – De Kampioen

In de januari editie van het maandelijkse blad van de ANBW – De Kampioen is een artikel over wildaanrijdingen opgenomen. Ook de Jagersvereniging is geïnterviewd voor dit artikel naar aanleiding van de campagne ‘Veilig op de weg, daar jagen wij voor’. 

In het artikel wordt beschreven wat je moet doen wanneer je een wild dier aanrijdt. Het is verplicht om de politie te bellen na een aanrijding met een groot wild dier. Vaak moet een dier namelijk uit zijn lijden worden verlost door een ‘valwildafhandelaar’. De politie schakelt, wanneer nodig, zo een valwildhandelaar in en geeft hem/haar de locatie van de aanrijding door.

Ook Bjorn van der Veen, woordvoerder Jagersvereniging en valwildafhandelaar, komt aan het woord in het artikel. Van der Veen vertelt over de campagne van de Jagersvereniging en de rol die jagers spelen ten behoeve van de verkeersveiligheid. ‘Jagers zijn over het algemeen grote natuur- en ook dierenliefhebbers. Het klinkt misschien gek: maar het heeft met dierenwelzijn te maken. Een dier dat wegstrompelt met een klaplong of gebroken poot heeft geen schijn van kans, dat wil je uit zijn lijden verlossen.’ Aldus Van der Veen.

Lees het hele artikel op de website van de ANWB

Gevaar in de schemering
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws