05:23
21:58
Nachtmodus
Foto: Robert Jan Asselbergs

Gelderland stelt subsidie beschikbaar voor opruimen drugsafval – NOS

De provincie Gelderland gaat grondeigenaren steunen bij overlast van drugsafval. De provincie heeft ruim 255.000 euro beschikbaar gesteld waarbij de provincie maximaal de helft van de opruimkosten vergoedt. De regeling gaat waarschijnlijk begin mei in, en geldt voor iedereen die sinds 1 januari met dit probleem te maken heeft gehad. Dit meldt NOS op dinsdag 15 januari.

Op dit moment geldt dit als een tussenoplossing. De provincies Utrecht, Zuid-Holland en Drenthe hebben inmiddels ook voorlopige regelingen ingezet om grondeigenaren tegemoet te komen. De provincies willen eigenlijk dat het Rijk bijspringt als het gaat om het opruimen van chemisch afval van illegale drugslabs. Tot voor kort was dat ook zo, maar de subsidieregeling van het Rijk liep eind 2017 af.

(…)

Kosten voor het afvoeren van drugsafval kan al gauw oplopen naar zo’n 10.000 euro. De stoffen zijn schadelijk voor het milieu en vaak moet een gespecialiseerd bedrijf aan te pas komen. Als de grond gesaneerd moet worden, kan het bedrag zelfs verdubbelen. Grondeigenaar moeten zelf die kosten betalen.

Lees het hele bericht op de website van de NOS

nos.nl
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items