05:50
21:39
Nachtmodus

Een gratis wildkroketje, mogelijk met vlees van een aangereden wild zwijn: ‘Ook dát kan prima te eten zijn’ – De Stentor

Vanaf deze week kunnen inwoners van Apeldoorn (buitengebied), Brummen, Voorst, Heerde en Oldebroek een gratis wildkroket halen bij een deelnemende snackbar in de buurt. Deze actie maakt deel uit van de publiekscampagne ‘Daar jagen wij voor’ van de Jagersvereniging. 

‘We willen mensen laten ervaren dat wild lekker is. De kroket kent iedereen en op deze manier kunnen mensen op een toegankelijke manier wild proeven’, aldus woordvoerster Julia de Vries. De wildkroketten worden geproduceerd door slagerij Ter Weele en zijn gemaakt van wild zwijn.

Jagers helpen op allerlei manieren om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo plaatsen zij wildspiegels en beheren ze populaties. Daarnaast assisteren daartoe bevoegde jagers ook bij wildaanrijdingen. Met een speciaal getrainde hond kunnen zij bijvoorbeeld een gewond dier opsporen. Als het vlees van het dier nog goed is, kan het worden gegeten. Zo wordt voedsel van hoge kwaliteit goed benut.

Lees het hele bericht op de website van De Stentor

Een gratis wildkroketje, mogelijk met vlees van een aangereden wild zwijn: ‘Ook dát kan prima te eten zijn’
  • Delen:

Gerelateerd nieuws