08:44
16:21
Nachtmodus
Foto: Bas Worm

Binnen twee uur is al het hertenvlees uit de Oostvaardersplassen op – Trouw

Op 22 januari nodigde Staatsbosbeheer de pers uit voor het proeven van het eerste vlees van de geschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen. De belangstelling was overweldigend. En dat verraste Staatsbosbeheer. 

De herten worden verwerkt door wildverwerker Pieter van Meel in Amsterdam en tijdens het evenement op 22 januari door de kok bereid zodat de pers het kan proeven. Die waardeert het met kreten als ‘voller’ en ‘aanweziger’.  Binnen twee uur was het beschikbare vlees verkocht en dat verraste Staatsbosbeheer. ‘Marcel van Dun, woordvoerder van Staatsbosbeheer, is overdonderd door de belangstelling. ‘Hier ontkwamen we niet aan. Het is de realiteit. Ook dit zijn de Oostvaardersplassen. De cirkel is nu rond.’

Over haar persbeleid zegt Staatsbosbeheer dat zij nu naar eigen zeggen is ‘vergroeid met het openhartige beleid’. ‘Ongemak bij dit persmoment voelt Van Dun allerminst. (…) Die grens is opgeschoven, zegt Van Dun. ‘We krijgen vaak het verwijt dat we dingen verbergen. Daarom willen we deze openheid geven. Verdoezelen we dit, dreigen we tegenstanders van het beleid munitie te bieden. We zijn niet beschroomd om dit te laten zien. Mensen die het confronterend vinden als een hert wordt doodgeschoten, voor een stuk vlees, zijn die verbinding ook kwijt. Vlees komt altijd ergens vandaan.’

Het hertenvlees wordt aangeboden via www.koopeenhert.nl.

Lees het hele artikel op Trouw.nl

Binnen twee uur is al het hertenvlees uit de Oostvaardersplassen op
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws