05:39
21:31
Nachtmodus
Foto: Lennard van de Weg

Acht reekalfjes van wisse dood gered met drone – NOS

Jagers van de wildbeheereenheden Oldebroek/Oosterwolde en Noord West Veluwerand hebben samen met de vrijwilligers van de plaatselijke weidevogelgroep acht reekalfjes gered van de maaidood. Bij deze actie is er ook gebruik gemaakt van een drone en een warmtebeeldcamera.

De periode dat de reegeiten hun jongen werpen in de weilanden valt precies in de tijd dat de boeren gaan maaien. Het gras staat dan erg hoog, waardoor reekalfjes bij het maaien niet opvallen en omkomen.

Om dit te voorkomen, zoeken jagers al decennia naar reekalfjes en andere jonge dieren en nesten vlak voor het maaien. Tegenwoordig worden daar moderne technieken bij gebruikt zoals een drone. Die vliegt dan op een beperkte hoogte boven het veld, waarbij je gelijktijdig via een app op een beeldscherm kan zien wat de warmtebeeldcamera waarneemt. “Zonder de inzet van de drone is het zoeken naar reekalveren in het lange gras als het zoeken naar een speld in een hooiberg”, zegt voorzitter Lennard van de Weg van de Wildbeheereenheid Oldebroek/Oosterwolde.

Lees het hele bericht op de website van NOS

Acht reekalfjes van wisse dood gered met drone
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws