05:22
21:58
Nachtmodus
Foto: Douwe Anne Verbrugge

Update e-screener 24/10 – Jagersvereniging organiseert bijeenkomst gedupeerden, voorbereiding rechtsgang gestart

Op dit moment zijn er 27 zaken bij ons gemeld van jagers bij wie de geweren en de akte in beslag zijn genomen na het invullen van de e-screener. Nog steeds ontvangen wij nieuwe meldingen.

Bijeenkomst gedupeerden
Voor aanstaande maandag heeft de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging haar bekende gedupeerde leden uitgenodigd voor een besloten bijeenkomst. Onze voorzitter Willem Urlings, directeur Laurens Hoedemaker en onze drie verenigingsjuristen Jeroen Hoefnagels, Rik Benjamins en Paul Timmer-Arends zullen die dag de jagers bij wie de akte en de geweren zijn ingenomen, ontvangen.

Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid voor het delen van ervaringen en worden vragen beantwoord die in het bijzonder leven bij deze leden. Ze worden door de juristen verder meegenomen in de stappen die reeds zijn gezet vanuit de Jagersvereniging, en de vervolgprocedure.

Ongeveer 20% zakt voor e-screener 
Uit de gegevens die nu bij ons bekend zijn, blijkt dat ongeveer 20% niet door de test komt. In Limburg ligt dit percentage zelfs op 25%. 160 personen hebben daar de e-screener ingevuld en bij 39 personen zijn de wapens en aktes ingenomen. Gedupeerden die zich nog niet gemeld hebben verzoeken wij zich te melden via [email protected] zodat ook zij persoonlijk uitgenodigd kunnen worden.

Pleidooi Jagersvereniging: langjarig digitaal wapenverlof en meer thuiscontroles
Voor de Jagersvereniging is duidelijk geworden dat dit instrument niet meet wat het moet meten. Wij willen dan ook, samen met de KNSA, dat afname van de e-screener wordt uitgesteld, ten behoeve van een grondige evaluatie waarbij wij als belangenbehartigers nadrukkelijk betrokken worden. Daarnaast pleit de jagersvereniging al jaren voor een langjarig digitaal wapenverlof. De tijd die vrijkomt kan de politie inzetten voor meer thuiscontroles. Een zorgvuldige procedure biedt veel betere waarborgen dan automatische diskwalificatie op basis van de uitslag van een computertest.

  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items