05:22
21:57
Nachtmodus
Foto: Boy Surminski

Samen werken aan een veilig buitengebied

De gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen gaan samen met de Jagersvereniging werken aan de veiligheid in het buitengebied. Burgemeester Daphne Bergman (Beuningen), Burgemeester Corry van Rhee- Oud Ammerveld (Druten), en Burgemeester Hans Verheijen (Wijchen) ondertekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst met de wildbeheereenheid Wijchen en Waal.

Op het platteland neemt de criminaliteit toe. Denk aan illegale afvaldumpingen, het schieten op beschermd wild en het stropen van vis. Provinciale Staten hebben aangegeven dat we dit als overheid een halt toe moeten roepen. De Agenda Veilig Buitengebied is opgezet en ondertekend door alle gemeenten in Gelderland, waaronder de gemeenten Druten, Wijchen en Beuningen.

De Jagersvereniging nam het initiatief om de gemeenten daarmee te helpen. ‘Wij willen samen met gemeenten een vuist maken tegen criminaliteit in het buitengebied. De tijd is voorbij dat alleen de overheid ervoor verantwoordelijk is. Wij willen dit als inwoners samen met de overheid doen.” Aldus Ger van Hout, regiomanager bij de Jagersvereniging. Een subsidie kwam vanuit de provincie en de gemeenten leveren ook een donatie aan dit project. Na twee jaar volgt een evaluatie.

De vrijwillige jachtopzichters van de wildbeheereenheid, die volledig zijn uitgerust als ‘groene’ buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) kunnen buiten kantoortijden een oogje in het zeil houden en handhavend optreden wanneer dat nodig is. Zij zijn daarmee een mooie aanvulling op de boa’s van de gemeente. Zij helpen elkaar wanneer nodig, delen informatie met elkaar en hebben structureel overleg. Dit alles voor een veiliger buitengebied en bescherming van het huis van het wild.

  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws