05:22
21:58
Nachtmodus
Foto: Jan van der Greef

Project It Heidenskip is van start gegaan – Samen voor Biodiversiteit

Project It Heidenskip is van start gegaan! Lokale betrokkenen werken samen om een open en bloemrijk landschap te creëren in Friesland waar insecten en weidevogels zich welkom voelen. Dit wordt gedaan door de omgeving van het Friese dorp It Heidenskip geschikt te maken voor weidevogels. Doel van het project: het maken van sterke weidevogelverbindingen in en rondom het dorp. Op deze manier wordt er meer ruimte gecreëerd voor opgroeiende weidevogels en komen er meer insecten. 

In februari 2020 zijn de eerste activiteiten in It Heidenskip van start gegaan. Bij natuurgebied De Wolvetinte hebben zijn er enkele bloemenplots schoon geharkt: vanwege de natte winter kon dit niet machinaal gedaan worden.  Met 10 grote én kleine dorpelingen en vrijwilligers is deze klus geklaard. In maart zijn  in it Heidenskip een aantal dorpelingen bezig geweest om in twee rietvelden luwtestroken te maken, waar planten, insecten, vlinders et cetera een heerlijke plek hebben.

Project It Heidenskip is een van de winnaars van de Samen voor Biodiversiteitsprijs. Deze prijs waardeert projecten waarin boeren en particulieren samenwerken aan het herstel van biodiversiteit. Op 5 maart 2020, tijdens de Partner- en Supporterdag van het Deltaplan, ontvingen de twee prijswinnaars elk een cheque van €25.000 om hun projectideeën te realiseren.

Bekijk het hele bericht op de website van Deltaplan Biodiversiteit

Werken aan biodiversiteitsherstel: It Heidenskip
  • Delen:

Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items