06:29
20:45
Nachtmodus
Foto: Corné Bastiaansen

Persbericht – TV-presentator Klaas van der Eerden: ‘Tijd voor nieuw vis- en jachtprogramma op Nederlandse televisie’

Amersfoort –TV-presentator en cabaretier Klaas van der Eerden vertelt in Buit – het kwartaalmagazine over jagen, vissen, natuur en buitenleven – dat hij graag een jacht- en visprogramma wil maken voor de Nederlandse televisie. In dat programma wil hij op pad met een lokale jager of visser om vervolgens de vangst te bereiden met een top-kok. Van der Eerden presenteerde eerder Big Fish Klaas waarin hij bekende Nederlanders meenam tijdens het vissen. Van der Eerden krijgt van kijkers nog wekelijks verzoeken voor een opvolger van dit programma.

Onderwater
Het nieuwste nummer van Buit, dat vanaf 12 maart in de winkels ligt, heeft als thema ‘Onderwater’. Sport- en beroepsvissers, duikers, magneetvissers, muskusrattenvangers en free divers passeren de revue. Elk van hen belicht wanneer en hoe zij bezig zijn met het verkrijgen van hun ‘buit’.

Van der Eerden: ‘Vissers en jagers staan echt in de natuur’

Een groot interview met Klaas van der Eerden vormt één van de hoofdonderwerpen in deze voorjaarseditie van Buit. In het interview vertelt hij over zijn passie voor vissen, zijn mooiste viservaring – een week in Lapland, van alles afgesloten – en de gelijkenis tussen vissers en jagers. ‘Vissers en jagers staan echt in de natuur. Die bekijken het buitengebied niet vanuit een kantoorpand.’

Gastcolumnist Marcel van Roosmalen
Daarnaast zijn er in Buit columns van gastcolumnist Marcel van Roosmalen (‘Tante Ied en ome Frans’) en de vaste columns van schrijfster Pauline de Bok en Igor Sorke, betrokken bij culinair magazine Delicious en Mr Kitchen. Ook een reportage met wildplukker Edwin Florès en een culi-reportage over restaurant De Watergeus.

‘Vissers en jagers staan echt in de natuur. Die bekijken het buitengebied niet vanuit een kantoorpand.’

Over Buit
Buit is een kwartaaluitgave van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Buit wil geïnteresseerden een inkijkje geven in de wereld van jagen, natuur en buitenleven. Omdat – in tegenstelling tot in andere landen – jachtbladen niet in de schappen van de tijdschriftenwinkels liggen, besloot de Jagersvereniging vorig jaar zelf een blad te maken. Het blad kost € 4,99. Leden van de Jagersvereniging (21.000) ontvangen het blad als onderdeel van hun lidmaatschap.

Waar is Buit te koop?

Vind een verkooppunt bij u in de buurt
  • Delen:

Gerelateerd nieuws