05:23
21:58
Nachtmodus
Foto: Douwe Anne Verbrugge

Persbericht – Instroom nieuwe jagers hoogst in vier jaar

Ledenaantal Jagersvereniging neemt derde jaar op rij toe


Amersfoort – Vandaag maakte de Jagersvereniging haar ledenaantallen over 2019 bekend. Uit dat overzicht blijkt dat de instroom van nieuwe jagers– cursisten die dit jaar de jachtopleiding volgen – in de afgelopen vier jaar nog niet zo hoog was als nu. Dit jaar tekenden maar liefst 890 jachtcursisten in voor een jaar gratis lidmaatschap van de Jagersvereniging. Vier jaar geleden lag dat aantal op 780. Daarmee komt het totaal aantal leden van de vereniging op 20.832, wat betekent dat de vereniging in drie jaar tijd met bijna 300 leden groeide. Begin 2017 lag het aantal leden op 20.540.

De ledenaantallen van de Jagersvereniging laten al enkele jaren op rij een positieve ontwikkeling zien. Stond het totale ledenaantal begin 2017 op 20.540, dit jaar lag dit aantal bijna 300 hoger. Dat betekent dat de Jagersvereniging 75% van de jagers in Nederland vertegenwoordigt.

Directeur Laurens Hoedemaker: ‘Populariteit jagen zichtbaar in ledenontwikkeling’
Laurens Hoedemaker, directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, is content met de ontwikkelingen: ‘Gegeven het feit dat het totale aantal jachtaktehouders vorig jaar wat afnam ten opzichte van het jaar ervoor en het feit dat meerdere (natuur)verenigingen kampen met teruglopende ledenaantallen, is het positief dat de Jagersvereniging tegen de stroom in groeit. Dat jagen zich mag verheugen in toenemende populariteit blijkt ook uit de aanmeldingen van de jachtcursisten. De jachtopleiding zit al meerdere jaren op rij bomvol.’

Directeur Laurens Hoedemaker: ‘De jachtopleiding zit al meerdere jaren op rij bomvol.’ Foto: (c) Thomas van Rikxvoort

 

 

  • Delen:

Gerelateerde items