05:22
21:58
Nachtmodus

Lancering Europees Biodiversiteitsmanifest – FACE

Verband tussen jacht en natuurbehoud in Europa aangetoond door groot initiatief

Als reactie op de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030 lanceerde FACE, de Europese koepelorganisatie voor jagersverenigingen op 28 juni het nieuwe Biodiversiteitsmanifest, een platform dat laat zien hoe jagers in Europa de biodiversiteit behouden. Nog nooit eerder is er in Europa een soortgelijk platform gecreëerd om de inspanningen van meer dan 7 miljoen jagers aan te tonen. 

Het platform, dat wordt gehost op www.biodiversityManifesto.com, biedt nieuwe, gebruiksvriendelijke informatie over jacht gerelateerde biodiversiteitsprojecten in heel Europa. Het omvangrijke en groeiende database van meer dan 470 jacht gerelateerde natuurbehoudprojecten toont het belang aan van de inspanningen van jagers binnen en buiten beschermde gebieden en op een groot aantal verschillende flora en fauna.

FACE en haar aangesloten verenigingen in 37 Europese landen zullen het Biodiversiteitsmanifest gebruiken in dialoog met EU-instellingen, belanghebbenden, media en het publiek om de positieve rol van jagers bij het behoud van biodiversiteit te benadrukken.

Jagersvereniging steunt lancering Biodiversiteitsmanifest

Als lid van FACE in Nederland, is de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging blij met de lancering van het Biodiversiteitsmanifest. Directeur Willem Schimmelpenninck van der Oije geeft aan:

“Als Jagersvereniging juichen wij dit initiatief van harte toe. Biodiversitymanifesto.com gaat ons helpen besluitvormers te overtuigen van het feit dat jacht natuurbehoud ten goede komt. Wij kijken er naar uit om steeds nieuwe Nederlandse biodiversiteitsprojecten toe te voegen aan het platform.”

“Onschatbare inspanningen van jagers”

Torbjörn Larsson, voorzitter van FACE, verklaart: “Dankzij de onschatbare inspanningen van zoveel jagers hebben we nu een sterk overzicht om in de praktijk te laten zien hoe jagers de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030 met succes uitvoeren en een cruciale bijdrage leveren aan het herstel van het leefgebied, beschermde gebieden, soortenmonitoring en nog veel meer. De volgende Algemene Vergadering van FACE is gepland voor 24-25 september in het internationale kader van de ONE WITH NATURE Expo in Boedapest, het zal ons een geweldige kans geven om het Biodiversiteitsmanifest verder te promoten en nog meer projecten van alle FACE-leden te verzamelen”.

_______________________________________________________________

FACE

De Europese Federatie van Verenigingen voor Jacht en Natuurbeheer (FACE) verbindt de vertegenwoordigers van duurzame jacht en natuurbehoud in Europa met de instellingen van de Europese Unie. De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging vertegenwoordigt de Nederlandse jagers in het bestuur van FACE. Leden die lid zijn van de Jagersvereniging worden automatisch lid van FACE.

Bekijk de website

www.biodiversitymanifesto.com
  • Delen:

Gerelateerd nieuws