05:53
21:37
Nachtmodus
Foto: Robert-Jan Asselbergs

Kamerbrief landelijke vrijstellingslijst gerectificeerd

De Jagersvereniging heeft dinsdagmorgen van het ministerie LNV vernomen dat de eerder gestuurde Kamerbrief is gerectificeerd. Alle Kamerleden hebben de rectificatie ontvangen. Ook de online gepubliceerde stukken worden aangepast. Gisteren gaven de LNV-ambtenaren in een gesprek met de Jagersvereniging, de NOJG, de FPG en LTO al aan dat het proces van het versturen van de Kamerbrief niet volgens plan was verlopen. De Jagersvereniging is blij met de rechtzetting.

Volgens LNV hebben de Kamerleden in de vorige brief ‘niet de juiste antwoorden’ gekregen op de vragen die door Kamerlid Akerboom van de Partij voor de Dieren (PvdD) waren gesteld over de landelijke vrijstellingslijst. Hierin werd de regering verzocht de diersoorten die in hun voortbestaan worden bedreigd van de landelijke vrijstellingslijst af te halen. Dat zou gaan om kauw, houtduif en konijn.

Het ministerie van LNV is bezig met een stelselwijziging van het faunabeleid. In het gesprek met de Jagersvereniging en de andere stakeholders gaven de ambtenaren van LNV gisteren aan deze gesprekspartners en de provincies nadrukkelijk bij de totstandkoming van het nieuwe beleid te willen betrekken en daarvoor de nodige tijd te willen nemen.

De Jagersverenging ziet deze positieve wending als het resultaat van een reeks constructieve, inhoudelijke gesprekken met het ministerie van LNV.

  • Delen:

Gerelateerd nieuws