06:29
20:45
Nachtmodus

Jagersvereniging draagt expositie kosteloos over aan NOJG

Sinds lange tijd heeft de provinciale afdeling Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, een deelexpositie ‘jacht’ in openluchtmuseum Ellert en Brammert (Schoonoord). In  goed overleg met het museum en de NOJG is afgesproken dat alle de materialen deze maand worden overgedragen aan de zusterorganisatie.

Tienduizenden bezoekers – meest kinderen – hebben gezien welke dieren in onze provincie leven. Daarmee raakten de veelal jonge bezoekers bekend met de grote verscheidenheid van voorkomende dieren en verantwoordelijkheid van die jagers hebben in het beheer van deze dieren.

Vanuit de wildbeheereenheden bleek het animo vrij laag en het onderhoud van de vele opgezette dieren bleek kostbaar. Voor een kwalitatief goede tentoonstelling zijn voldoende financiële middelen en veelvuldig vrijwillige inzet nodig. De Jagersvereniging heeft besloten andere prioriteiten te leggen.

Daarom is door de Jagersvereniging in goed overleg met het museum en de NOJG afgesproken dat alle de materialen deze maand worden overgedragen aan de zusterorganisatie. Waarmee zij de kans krijgt om een pakkend beeld van fauna en jacht neer te zetten voor de opening van het museum 1 april 2020. De aanwezige preparaten worden kosteloos overgedragen aan de NOJG en we wensen de vereniging succes met het in standhouden van de tentoonstelling.

Wij zijn hen dankbaar voor het overpakken van deze uitdaging zoals we er vele hebben binnen het groene gilde.

 

  • Delen:

Gerelateerd nieuws