06:27
20:46
Nachtmodus

Jachthondenwedstrijd Nimrod 2019: dit jaar in Groningen

Op maandag 11 november 2019 vindt de Nimrod plaats, de jaarlijks terugkerende jachthondenwedstrijd voor de beste jachthond van dit jaar. Het gaat om een spectaculair ‘nationaal kampioenschap’ waar de 18 beste jachthonden van Nederland aan deelnemen. Gedurende de wedstrijddag zullen de ogen van de hele Nederlandse jachtwereld gericht zijn op Groningen.

Het doel van de Nimrod is enerzijds aan het einde van het seizoen van de jachthondenproeven het in wedstrijdverband vergelijken van de prestaties van de meest succesvolle honden en anderzijds jagers en andere belangstellenden een inzicht te geven in de mogelijkheden van goed opgeleide jachthonden.

Voor Nimrod 2019 worden de 18 best-presterende jachthonden uitgenodigd. De deelnemers, in vakjargon voorjagers genoemd, zijn vereerd dat zij mee kunnen doen aan de Nimrod 2019.

Exacte locatie blijft voorlopig geheim

De exacte locatie in Groningen zal in de loop van volgende maand bekend worden gemaakt. Wie zal gaan deelnemen zal vlak voor de Nimrod worden gedeeld.

Opgeleide jachthonden onmisbaar

Goed opgeleide jachthonden zijn onmisbaar voor de weidelijke jacht in Nederland. Een goede jachthond speurt het wild op en haalt het geschoten wild. Daarbij moeten zij zich niet door barrières van water, riet, struiken et cetera laten hinderen, ze moeten de instructies van hun baas direct en goed opvolgen maar de jachthonden moeten ook zelfstandig kunnen werken. De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging hecht groot belang aan een goede jachthond.

Iedere jachthond kan slechts één maal meedoen aan de Nimrod. De honden worden geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten in het wedstrijdseizoen van dit jaar. Dit seizoen is momenteel nog in volle gang. Van ieder jachthondenras wordt alleen de best presterende hond gevraagd voor de Nimrod. Dat betekent dat er een heel scala aan verschillende jachthondenrassen op de wedstrijd aanwezig zullen zijn.

Organisatie verwacht zo’n 2.000 bezoekers

De organisatie in Groningen is bijna een jaar bezig met de voorbereidingen van dit grootse evenement. Tijdens Nimrod 2019 zijn er zo’n 40 tot 60 vrijwilligers actief. De Nimrod is een zeer prestigieuze jachthondenproef met aandacht van een groot publiek. De organisatie verwacht zo’n 2.000 toeschouwers.

  • Delen:

Meer informatie