06:25
20:48
Nachtmodus

Jachthondenproeven 2020 afgelast

Alle jachthondenproeven in 2020 zijn afgelast, ook de Nimrod. Dat meldde ORWEJA via een persbericht deze middag. De reden hiervoor is het coronavirus. De Commissie Jachthonden Proeven is van mening dat de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid, de gezondheid van deelnemers, helpers en keurmeesters te groot is om een dergelijk aanzienlijk risico te nemen.

Het werken met een protocol tijdens een jachthondenproef om de benodigde 1.50 m afstand te houden is met betrekking tot de handhaving niet uitvoerbaar. Groepen tussen de 50 en 100 deelnemers (exclusief keurmeesters en helpers) zijn niet te managen. Er waren voor dit jaar tot nu toe 48 SJP’s en 28 MAP’s aangemeld; totaal 76 proeven.

Tijdens de proeven worden dummy’s en wild meerdere malen gebruikt. Deelnemers, helpers en keurmeesters hebben deze meermaals in hun handen. Een hygiëneprotocol hiervoor is praktisch onuitvoerbaar. Deelnemers en keurmeesters zijn bij meerdere proeven op diverse plaatsen in het land aanwezig en reizen daardoor veel. Dit wordt juist afgeraden.

Lees het hele bericht op de website van ORWEJA

Jachthondenproeven 2020 afgelast
  • Delen:

Gerelateerd nieuws