07:35
18:07
Nachtmodus

Inspraak Tweede Kamer door de Jagersvereniging

“Mogen we water drinken omdat het goed voor ons is en er voldoende water uit de kraan komt, of mogen we straks alleen nog maar water drinken als er overlast is en de straten blank staan?

Mogen we appels plukken omdat we ze lekker vinden en er voldoende aan de boom hangen, of mogen we straks alleen nog maar appels plukken als de boom zo overvol zit dat er takken dreigen af te breken?

Mogen we wild oogsten als dat ruim voorhanden is, of mogen we straks alleen nog maar jagen als de natuur overvol zit en er schade voor landbouw, verkeer en natuur dreigt?

Dit lijkt een bizarre toekomstvisie, maar als de nieuwe natuurwet in de huidige vorm doorgevoerd wordt, is dit wel de realiteit! Waar jagers nu nog oogsten omdat het kan – als er voldoende wild is -, mogen we straks alleen nog maar jagen als het per se moet – als er ‘bovenmatig veel’ wild zit.”

Met deze woorden opende Laurens Hoedemaker zijn inspraak in de Tweede Kamer. Naar aanleiding van het wetsvoorstel werd ook een Position Paper achtergelaten.

  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws