05:23
21:58
Nachtmodus

Gratis wildkroket verkrijgbaar voor inwoners campagnegebied

Vanaf deze week kunnen inwoners van de gemeente Voorst, Brummen, Apeldoorn (buitengebied), Oldebroek en Heerde met een huis-aan-huis verspreide bon een gratis wildkroket ophalen bij een deelnemende snackbar in de buurt. Deze actie maakt deel uit van de campagne ‘Daar Jagen Wij Voor’, waarmee de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging bewustwording wil creëren over de bijdrage die jagers leveren aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Het aantal aanrijdingen met dieren in Nederland is de afgelopen jaren fors gestegen. In 2014 werden er bijna 6.000 aanrijdingen met dieren geclaimd, in 2019 waren dat er al nagenoeg 10.000. Elke maand worden gemiddeld 499 reeën, wilde zwijnen, edelherten, boommarters, dassen, vossen en andere grote wilde dieren aangereden, met grote schade voor mens en dier. Alleen al in Gelderland zijn er elke week gemiddeld 10 aanrijdingen met een wild zwijn en 26 met een ree. Vijf gemeenten op de Veluwe zijn het middelpunt van de ‘Daar Jagen Wij Voor’ campagne: Voorst, Apeldoorn (buitengebied), Brummen, Oldebroek en Heerde. In deze gemeenten komen wildaanrijdingen relatief vaker voor.

Campagne ‘Daar jagen wij voor’
De campagne laat zien hoe jagers bijdragen aan het vergroten van verkeersveiligheid in Nederland. Jagers spelen een belangrijke rol in het voorkomen van en assisteren bij aanrijdingen en dragen zo bij aan het vergroten van de verkeersveiligheid in Voorst. De campagne bestaat uit onder meer een speciale wildkroket-actie, posters in abri’s, een social media campagne en scholenbezoeken in alle vijf gemeenten. Op de campagnewebsite www.daarjagenwijvoor.nl kan iedereen meer informatie vinden over verkeersveiligheid en jagen.

Gratis wildkroket
In de week van 9 tot 13 november ontvangen inwoners van het campagnegebied bij het huis-aan-huisblad een flyer met een bon voor de gratis wildkroket. Het voedsel van lokaal geschoten wild is verwerkt in de wildkroket, zo wordt voedsel van hoge kwaliteit goed benut. Het wild dat jagers schieten wordt waar mogelijk opgegeten. De jager eet het zelf of brengt het geschoten wild (bijvoorbeeld hert, ree of zwijn) naar een lokale slager of restaurant. Hier wordt het wild verwerkt tot een heerlijk, ambachtelijk product, zoals de wildkroket.

De locaties waar de wildkroket verkrijgbaar is, zijn te vinden op daarjagenwijvoor.nl/wildkroket. De actie loopt tot en met 31 december 2020. Ga voor alle voorwaarden naar www.daarjagenwijvoor.nl/wildkroket.

  • Delen:

Gerelateerd nieuws