05:22
21:58
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

Afdelingen korpscheftaken bereiden hervatting werkzaamheden voor

De politie is in een fase gekomen dat de maatregelen rond COVID-19 met de nodige waarborgen versoepeld kunnen gaan worden. Dit betekent dat de afdelingen korpscheftaken zich aan het voorbereiden zijn om een aantal werkzaamheden, met inachtneming van de RIVM-maatregelen, weer op te starten. Het streven hierbij is dat voor maandag 25 mei de eerste werkzaamheden weer hervat zijn.

Er zal worden gestart met de aanvragen voor de bij- en afschrijvingen van wapens. Aanvragen voor een verlof of jachtakte van nieuwe aanvragers worden opgepakt als afspraken zijn gemaakt voor het, gegeven de omstandigheden, verantwoord kunnen afleggen van een huisbezoek.

Het openstellen van een loket zal uiteraard gebeuren met inachtneming van de coronamaatregelen. Daarom is er gekozen om te starten met minimaal één loket per eenheid. Op deze manier is er direct een landelijke dekking. Het aantal locaties zal uitgebreid worden naar de normale situatie als deze zijn aangepast conform de richtlijnen. De snelheid waarmee dit gebeurt, is afhankelijk van aanpassingen die noodzakelijk zijn.

Bij het maken van afspraken zullen de betrokkenen worden geïnformeerd welke locatie beschikbaar is en welke voorzorgsmaatregelen in acht genomen moeten worden.

  • Delen:

Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items