05:22
21:58
Nachtmodus
Foto: Frans van Dijk

Aantal doodgereden reeën stijgt; Wildbeheereenheid Alblasserwaard vraagt om maatregelen – Het Kontakt

De Wildbeheereenheid Alblasserwaard-West signaleert dat het aantal wildaanrijdingen op provinciale wegen met reeën sterk stijgt. Daarom vraagt zij de provincie en het Waterschap Rivierenland om maatregelen.

Het gaat goed met de reeënpopulatie in de Alblasserwaard. Dat is volgens de plaatselijke wildbeheereenheid dan ook een van de redenen dat het aantal wildaanrijdingen met reeën zichtbaar stijgt. “Het worden er dan ook steeds meer, maar het leefgebied in deze regio is beperkt. Er zijn maar weinig bosjes waar ze zich een plek in kunnen vinden,” aldus Arjan de Koning van de wildbeheereenheid Alblasserwaard-West. Ook de bronsttijd speelt een rol bij de wildaanrijdingen.

Wildbeheereenheid Alblasserwaard-West heeft Waterschap Rivierenland en de provinciale overheid om maatregelen gevraagd. “Denk daarbij aan waarschuwingsborden, snelheidsbeperkingen en/of wildspiegels. Dit zijn paaltjes met een spiegel of een reflector. Je zet ze in de wegberm en het doel is reeën ervan te weerhouden een weg over te steken als er een auto nadert.”

Daarnaast is het beperken van de populatie al in gang gezet. “We hebben inmiddels al drie stuks geschoten. Daarbij richt je je op de zwakkere beesten; één van de reeën liep bijvoorbeeld al mank.”

 

Lees het hele bericht op de website van Het Kontakt

Aantal doodgereden reeën stijgt sterk; Wildbeheereenheid Alblasserwaard vraagt om maatregelen
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws