Een elegant gerecht met mals edelhertvlees, verse kruiden en een romige truffelsaus. De combinatie van rode wijn, rozemarijn en truffel geeft deze klassieker een verfijnde Italiaanse twist.
Gerechtinformatie
Type: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: Ongeveer 30 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 edelhert haasbiefstukjes van 150 gram
- 2 tl olijfolie
- 2 tl roomboter
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
- 3 tenen knoflook, gepeld
- 1 glas rode wijn
- 1 dl wildfond
- 2 el room
- 1 tl truffelpasta
- Snuf peper
- ½ tl zout
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Koekenpan
- Vleestang
- Ovenschaal
- Oven, voorverwarmd op 80 °C
Bereidingswijze
- Kruid de haasbiefstukjes met peper en zout.
- Verhit olijfolie en roomboter in een koekenpan en voeg de takjes tijm, rozemarijn en de knoflooktenen toe.
- Bak de biefstukjes 3 minuten per kant en bedruip ze regelmatig met het braadvet voor extra smaak.
- Haal het vlees uit de pan, leg in een ovenschaal en laat 5 minuten rusten in de oven op 80 °C.
- Blus de pan af met de rode wijn en wildfond, laat inkoken tot de helft en zeef de saus.
- Voeg room en truffelpasta toe, en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Giet het vrijgekomen braadsap uit de ovenschaal bij de saus en roer goed door.
- Leg de haasbiefstukjes op warme borden en giet de saus eroverheen.
Tip
Dit recept kan ook worden bereid met reebiefstukjes. Serveer met een romige paddenstoelenrisotto of verse tagliatelle.
Bron
Recept afkomstig van de Jagersvereniging.
Foto: Dulezidar