Site Logo

Edelhert op Italiaanse wijze

Een elegant gerecht met mals edelhertvlees, verse kruiden en een romige truffelsaus. De combinatie van rode wijn, rozemarijn en truffel geeft deze klassieker een verfijnde Italiaanse twist.

Gerechtinformatie

Type: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: Ongeveer 30 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 edelhert haasbiefstukjes van 150 gram
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl roomboter
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 1 glas rode wijn
  • 1 dl wildfond
  • 2 el room
  • 1 tl truffelpasta
  • Snuf peper
  • ½ tl zout

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Koekenpan
  • Vleestang
  • Ovenschaal
  • Oven, voorverwarmd op 80 °C

Bereidingswijze

  1. Kruid de haasbiefstukjes met peper en zout.
  2. Verhit olijfolie en roomboter in een koekenpan en voeg de takjes tijm, rozemarijn en de knoflooktenen toe.
  3. Bak de biefstukjes 3 minuten per kant en bedruip ze regelmatig met het braadvet voor extra smaak.
  4. Haal het vlees uit de pan, leg in een ovenschaal en laat 5 minuten rusten in de oven op 80 °C.
  5. Blus de pan af met de rode wijn en wildfond, laat inkoken tot de helft en zeef de saus.
  6. Voeg room en truffelpasta toe, en breng de saus op smaak met peper en zout.
  7. Giet het vrijgekomen braadsap uit de ovenschaal bij de saus en roer goed door.
  8. Leg de haasbiefstukjes op warme borden en giet de saus eroverheen.

Tip

Dit recept kan ook worden bereid met reebiefstukjes. Serveer met een romige paddenstoelenrisotto of verse tagliatelle.

Bron

Recept afkomstig van de Jagersvereniging.

Foto: Dulezidar