Zon op
07:43
Zon onder
19:13
Nachtmodus

Edelhert op Italiaanse wijze

Ingrediënten

  • 4 edelhert haasbiefstukjes van 150 gram
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl roomboter
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 tak tijm
  • 3 tenen knoflook gepeld
  • 1 glas rode wijn
  • 1 dl wildfond
  • 2 el room
  • 1 tl truffelpasta
  • snuf peper
  • ½ tl zout.

Benodigdheden

1 snijplank, 1 koksmes, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 80 graden voorverwarmd, 1 ovenschaal.

Bereiding

Peper en zout de biefstukjes en bak ze om en om mooi bruin in de olijfolie met roomboter, tijm, rozemarijn en knoflooktenen (inderdaad alles in de koekenpan dat geeft een heerlijke volle smaak). Bak ze onder voortdurend bedruipen aan elke kant 3 minuten. Haal de haasbiefstukjes uit de pan, leg ze in de ovenschaal en zet ze 5 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met de rode wijn en wildfond kook tot de helft in en zeef de saus, spoel je pan om en giet de saus terug voeg daarna de room en truffelpasta toe. Haal de biefstukjes uit de oven en leg ze op de borden. Doe het braadsap dat is vrijgekomen bij de saus. Breng de saus eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. Giet de saus over de edelhert haasbiefstukjes.

Tip

Dit recept kan ook reebiefstukjes. Lekker met een paddenstoelenrisotto.