Krokante damherthaas
voor- of tussengerecht, hoofdgerecht
Bereidingstijd: 11-20 minuten
Ingrediënten
- 4 damherthaasjes van 150 g
- snuf peper
- ½ tl zout
- 1 ei losgeklopt
- 1 el bloem
- 3 el paneermeel met 2 tl tijm erdoor
- 3 el + 4 el zonnebloemolie
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 3 schalen, 1 pollepel, 1 koekenpan, 1 vleestang.
Verdeel over de drie schalen het ei, de bloem en de paneermeel. Peper en zout de haasjes. Doe de olie in de koekenpan en bak de haasjes in 2 minuten per kant mooi bruin. Haal ze uit de pan en laat ze enkele minuten rusten. Dep de haasjes droog. Wentel ze door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel. Bak ze in 3 el zonnebloemolie tot ze mooi krokant zijn en serveer direct. Snij ze in tweeën en leg ze op een mooie schaal.
Tip
Dit recept kan ook met reehaasjes.
Serveertip
Lekker met appelkaneelsaus.
Dit recept is eerder verschenen op www.Wildplaza.com, een samenwerking tussen wildhandelaren en de Jagersvereniging.