temp.
14°
Zon op
08:23
Zon onder
18:22
Nachtmodus

Mesclunsalade met wilde eend

mesclunsalade met eendenborstfilet

Mesclunsalade met wilde eendenborstfilets

voor- of tus­sen­ge­recht, hoofd­ge­recht

Recept voor 6 personen – bereiding 30 minuten.

Ingrediënten

  • 3 wilde eendenborstfilets
  • tat soi,  bull’s blood, red mustard, rucola, red chard (andere slasoorten zijn ook prima!)
  • 1 rode ui (in ringen gesneden)
  • 2 rode bloedsinaasappels (in partjes gesneden)
  • 1 venkel (in dunne reepjes gesneden)
  • 1 el munt (fijn gesneden)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el Dijon mosterd
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Was de sla, droog deze en maak er een mooie mix van. Wrijf de eendenborstfilets in met peper en zout en bak ze 3 minuten lang rondom bruin. Haal ze van het vuur, omwikkel de filets met aluminiumfolie en leg ze op een warme plaats. Doe balsamicoazijn, mosterd, zonnebloemolie, olijfolie, peper en zout in een maatbeker en meng dit alles met een staafmixer tot een smeuïge dressing. Was de venkel en snij deze vervolgens in dunne plakjes. Snij de schil van de bloedsinaasappels eraf en steek voorzichtig de partjes tussen de velletjes eruit. Knijp het sap uit het restant van de bloedsinaasappels fijn over de salade. Doe hier de dressing overheen en meng de salade voorzichtig. Breng alles op smaak met peper en zout.

Serveertip

Doe de salade op een schaal en leg hierover de venkel en de bloedsinaasappel. Snij de eendenborstfilets in dunne plakjes en verdeel ze over de salade. Garneer de salade met de fijngesneden munt.

  • Delen: