Zon op
07:32
Zon onder
19:29
Nachtmodus

Kaiserschmarrn met bourbon-apple butter

Duur: voorbereiding 10 minuten, bereiding 10 minuten

Ingrediënten (4 personen)

Beslag

  • 4 eieren, gesplitst
  • 125 ml melk
  • 100 g suiker
  • merg van 1 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • mespuntje zout
  • 125 g bloem
  • 100 g verse cranberry’s

 

  • 1 el boter
  • 2 el poedersuiker
  • 8 el bourbon-apple butter

Bereiding

Sla de eiwitten in een schone, vetvrije kom stijf en zet opzij. Meng in een andere kom de eidooiers, melk, suiker, vanille en het zout. Zeef langzaam en al roerend de bloem erboven. Spatel het stijfgeslagen eiwit erdoor en roer tot slot de cranberry’s door het beslag.

Verhit een grote koekenpan op het vuur en laat hierin de boter smelten. Giet het beslag in de hete pan en bak het aan één kant bruin. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant bruin. Als het beslag bijna gaar is, scheur je de pannenkoek in de pan met twee vorken in stukken. Bak deze kort verder tot ze volledig gaar zijn. Schep de stukken pannenkoek uit de pan, verdeel ze over vier borden en bestuif ze met poedersuiker. Serveer met de bourbon-apple butter.

Lees hoe u de apple-bourbon butter moet maken