06:15
20:56
Nachtmodus

Haas met rode kool

 

Haas met rode kool en roergebakken witlof

Hoofdgerecht

Be­rei­dings­tijd: meer dan 2 uur

Ingrediënten

  • 2 hazenruggen
  • 1 ui
  • 1 kleine winterwortel
  • ½ knolselderij
  • 3 stronken witlof
  • 200 g champignons
  • 500 g kruimige aardappelen
  • rode kool

volgens eigen recept – voor 4 personen:

  • grove mosterd
  • 3 dl rode port
  • rozemarijn
  • melk
  • roomboter
  • 2 jeneverbessen
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 3 dl kalfsfond

Bereiding

Snijd de rugfilets en ook de haasjes aan de binnenkant van de karkassen. Rol de filets met de haasjes in het midden op van dun naar dik en zet ze vast met een prikkertje. Zet ze enkele uren weg in de koelkast.

Hak het karkas in stukken en bak deze aan in een braadpan. Voeg de kleingesneden groenten en specerijen toe en blus af met rode port. Laat het geheel tot de helft indampen. Voeg de kalfsfond toe en laat de saus zachtjes trekken.

Maak van aardappel, melk en roomboter een smeuïge puree en spatel er naar smaak wat mosterd doorheen. Verwarm de rode kool. Verdeel de stronken witlof in kwarten en roerbak deze met wat ui en de champignons. Breng op smaak met peper en zout.

Zeef de saus, kook indien nodig nog iets in en voeg peper, zout en fijngesneden rozemarijn toe. Gaar de rolletjes haas een kwartier in een oven van 160°C.

Serveertip

Verdeel de groenten over de borden, bedek ze met de rolletjes haas en schep de saus over en naast het gerecht.

Dit recept is eerder verschenen op www.Wildplaza.com, een samenwerking tussen wildhandelaren en de Jagersvereniging.