temp.
19°
Zon op
05:24
Zon onder
21:58
Nachtmodus

Een haas panklaar maken

Gekregen na een jachtdag, gekocht van een jager bij u in de buurt via wild op de kaart of gekocht bij een poelier… Het is een leuke uitdaging om zelf uw vlees schoon te maken en een haas is een heerlijk stukje wild. Naast de aanwijzingen hieronder heeft u nodig: een goede snijplank, water bij de hand, een bak om het slachtafval in op te vangen en een werktafel. Plus wat gereedschap: een scherp mes, een kniptang en een aanzetstaal of wetstaal.

Ter voorbereiding: sla twee spijkers zo’n 20 centimeter uit elkaar in een balk in schuur, werkplaats of bijkeuken. Leg in twee stukken touw een lus en trek deze vast rond de achterlopers van het haas, boven het gewricht halverwege. Bevestig de stukken touw aan de spijkers, het haas hangt op ongeveer borsthoogte. Zorg dat de touwtjes even lang zijn.

Zet een bak onder het haas om het slachtafval in op te vangen. Houd water en een keukendoek bij de hand, om regelmatig je handen af te spoelen en te drogen.


 

Het haas panklaar, verdeeld in rug, achterbouten, voorbouten, lever, hart, niertjes, ribbetjes, stukje ruggengraat, nek en bloed

Het haas panklaar, verdeeld in rug, achterbouten, voorbouten, lever, hart, niertjes, ribbetjes, stukje ruggengraat, nek en bloed

  • Delen: