05:33
21:38
Nachtmodus
Foto: Robert-Jan Asselbergs

Vriezer vol met ganzen? Dan maak je er toch gewoon een saucijzenbroodje van! – AD

De opdracht was: een culinair product met een goed verhaal. En doordat hun baas zijn vriezer vol had liggen met ganzen, was de richting van hun opdracht snel duidelijk. De studenten van hogeschool Inholland ontwikkelden de Ganzensaucijzenbite als product van hun start-up Saucijs Uniq. Het unieke saucijzenbroodje komt nog deze maand op de markt.

Ten Hoor, één van de afstudeerders, geeft aan dat er de komende jaren iets moet veranderen in de vleesindustrie. ,,Er komen steeds meer mensen bij en de vleesproductie kan het niet bijhouden. (…). Óf we gaan over op een plantaardig eiwitalternatief, óf we kiezen een duurzame variant.” En dat niet alleen. Er is ook een ‘ganzenprobleem’, vertellen de studenten. ‘Er is een overschot aan wilde ganzen. Die ganzen veroorzaken overlast, vreten gewassen aan. Alleen al in 2019 veroorzaakten ze meer dan twintig miljoen euro faunaschade in Nederland.’

En de smaak? De studenten zijn om. Het is net even wat anders en het heeft ook een prettiger nasmaak dan het bekende vette saucijzenbroodje, aldus de studenten.

 

Lees het hele bericht op AD.nl

Vriezer vol met ganzen? Dan maak je er toch gewoon een saucijzenbroodje van!
  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws