06:37
20:38
Nachtmodus

Minister gaat in gesprek met Jagersvereniging over wildaanrijdingen

De minister van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) gaat met de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging in gesprek over wildaanrijdingen. Het onderwerp werd gisteren 2 december in de Tweede Kamer tijdens een debat over verkeersveiligheid aan de orde gesteld.

Zo vroeg Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) mede namens de ChristenUnie of de minister werk kan maken van de voorstellen in de petitie die de Jagersvereniging eerder deze week aanbood aan de vaste Kamercommissie voor I&W. Daarin is gepleit voor het breder en concreter betrekken van de risico’s rond overstekend wild in het verkeersveiligheidsbeleid en het opnemen van een onderdeel wildaanrijdingen in het theorie-examen voor het rijbewijs auto.

Daarnaast is aangedrongen op landelijke afstemming ten behoeve van eenduidigheid in provinciale valwildregelingen en zo goed mogelijke registratie van wildaanrijdingen. Aan het laatste wordt gewerkt en op de andere punten gaat de minister graag in gesprek met de Jagersvereniging, zo liet zij tijdens het debat weten.

  • Delen:

Meer informatie


Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items