05:22
21:58
Nachtmodus
Foto: Anoeska van Slegtenhorst

E-screener in de media

In dit nieuwsbericht zijn alle media-uitingen rondom de invoering van de e-screener gebundeld.

Laurens Hoedemaker kondigt kort geding tegen de Staat aan – NPO Radio 1 (16/12)

Laurens Hoedemaker, directeur van de Jagersvereniging, kondigde op maandag 16 december het kort geding tegen de Staat der Nederlanden aan. Het kort geding gaat over de e-screener.

Beluister het originele fragment

Jagers eisen akte terug na psychologische test – De Limburger (5/12)

Op woensdag 4 december vroeg de Jagersvereniging om een voorlopige voorziening bij de rechtbank, in een poging om ervoor te zorgen dat de gevolgen voor de zes getroffen Limburgse leden ongedaan worden gemaakt en ze op korte termijn weer kunnen jagen. Een journalist van De Limburger maakte een verslag van de zitting.

Jager mag jachtakte behouden – De Rechtspraak (26/11)

Op maandag 25 november jl. heeft de bestuursrechter geoordeeld dat een jager die al 27 jaar zijn akte heeft, zijn jachtakte mag behouden. De korpschef kon onvoldoende motiveren waarom de score op de psychologische test zodanig is dat zijn akte moet worden ingenomen.

Bekijk het originele bericht

Meer dan tweehonderd jagers en sportschutters raakten wapen kwijt door nieuwe test – Tubantia (26/11)

Meer dan tweehonderd jagers raakten na het invullen van de e-screener hun wapens en akte kwijt. Ondanks de erkenning van minister Grapperhaus dat de invoering van test niet goed verlopen is, krijgt niet iedereen zijn wapens terug.

Bekijk het originele bericht

Huidige jagers ontlopen computertest, ‘maar wapenkast is al leeggehaald’ – NOS (29/10)

Jagers en sportschutters die een wapenvergunning hebben hoeven voorlopig geen computertest te maken. Over de wapenverlofhouders die de computertest al met negatief resultaat hebben afgelegd zegt minister Grapperhaus dat hij deze gevallen een voor een zal bekijken.

Laurens Hoedemaker over invoering e-screener – Radio 1 (28/10)

Laurens Hoedemaker geeft aan dat een kwart van de mensen die de e-screener moesten invullen een zgn. ‘rood scherm’ hebben gekregen. Volgens de Jagersvereniging kan een computer op zichzelf niet de geestelijke gesteldheid van iemand vaststellen.

CDA-Kamerlid: geef gedupeerden van psychologische test zo snel mogelijk hun wapens terug – Tubantia (24/10)

CDA-Kamerleden Von Martels en Van Dam willen dat jagers en sportschutters die hun akte en wapens na de psychologische test moesten inleveren deze z.s.m. terug krijgen. Via schriftelijke Kamervragen hebben deze twee politici om opheldering gevraagd aan minister Grapperhaus.

Bekijk het originele bericht

Kwart jagers raakt jachtakte kwijt na test – De Limburger (24/10)

Een kwart van de jagers in Limburg hebben hun wapens en akte moeten inleveren. Dit n.a.v. een negatieve uitslag van de e-screener. De Jagersvereniging uit haar zorgen over de wildbeheerplannen in Limburg die wellicht niet goed meer kunnen worden uitgevoerd.

Bekijk het originele bericht

Jagers: voorlopig geen e-screener voor wapenvergunning – NOS (22/10)

De Jagersvereniging en KNSA bevestigen dat er voorlopig geen nieuwe uitnodigingen voor het invullen van de e-screener worden verstuurd. Dat hebben zij gehoord van de politie.

Bekijk het originele bericht 

Jagersvereniging pleit voor afschaffing online gedragstest – NRC (21/10)

De Jagersvereniging pleit voor afschaffing van de e-screener, de online gedragstest die moet uitwijzen of mensen een wapenverlof mogen krijgen. Momenteel zijn er bij de vereniging al 15 meldingen bekend van jagers die hun akte en wapens moesten inleveren. ‘Bij sommige leden stond de dag na de test de politie op de stoep om het wapen en de vergunning in te nemen’, zegt een woordvoerder van de vereniging. Daarnaast kregen een aantal leden te horen dat de test aangaf dat ze te sociaal wenselijk hadden geantwoord.

Bekijk het originele bericht

Jagers vechten invoering e-screener-gedragstest aan – NOS (21/10)

Inmiddels heeft de Jagersvereniging van vijftien leden melding gekregen dat hun jachtakte en wapens zijn ingenomen door de politie naar aanleiding van de e-screener. Daarom spant de Jagersvereniging een kort geding aan tegen het besluit van Minister Grapperhaus om de e-screener in te voeren.

Bekijk het originele bericht 

Laurens Hoedemaker over invoering e-screener – Radio EenVandaag (21/10)

Laurens Hoedemaker, directeur Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, was maandagmiddag om 14:20 live te horen op NPO Radio 1. Het gespreksonderwerp was de invoering van de e-screener, de digitale vragenlijst die moet uitwijzen of mensen met een wapenverlof een wapen mogen en kunnen hebben.

Bekijk het originele bericht

Schietverenigingen waarschuwen voor computertest bij afgifte wapenvergunning – NOS (4/10)

In het NOS-journaal van 4 oktober wordt aandacht besteed aan de reactie van de Jagersvereniging en de KNSA op de invoering van de e-screener voor mensen die een jachtakte aanvragen. De Jagersvereniging en de KNSA spreken over ‘schijnveiligheid’.

Bekijk het originele bericht

  • Delen:

Gerelateerd nieuws


Gerelateerde items