05:39
21:31
Nachtmodus

Slowakije

Nederlandse jagers die in Slowakije willen gaan jagen, dienen rekening te houden met de volgende formaliteiten en documenten.

Documenten

Voor het aanvragen van de noodzakelijke Slowaakse jachtdocumenten dient men onderstaande documenten te overleggen. Veelal zal de gastheer of jachtorganisator deze formaliteiten kunnen verzorgen:

1. Een identiteitsbewijs (paspoort)

2. Een geldige Nederlandse jachtakte

3. Het Europese vuurwapenpas (EVP)

4. Een geldig jachthuurcontract of een schriftelijke jachtuitnodiging.

De overheid brengt vergoedingen in rekening, afhankelijk van het soort wild. Deze vergoedingen dienen door de gastheer te worden betaald, maar kunnen worden doorberekend.

Wapens

Normaliter doen zich geen problemen voor met het meenemen van een wapen naar Slowakije op vertoon van het EVP.

Europese vuurwapenpas noodzakelijk

Slowakije behoort, net als Nederland tot de Europese Unie. Dat houdt o.a. in dat wanneer jagers met hun wapen naar dit land reizen, zij in het bezit dienen te zijn van een Europese vuurwapenpas (EVP). Dit EVP dient aangevraagd te worden bij de politie die ook de jachtakte verstrekt en dient daar ook jaarlijks te worden verlengd. Het EVP toont aan dat u het wapen legaal bezit en is het vervoersbewijs van de wapens voor de landen van de EU. Het opstellen van een EVP is handwerk. Controleer daarom nadrukkelijk of de juiste wapens op de juiste wijze zijn opgenomen. Het voorkomt grote problemen bij grenscontrole! Het zou niet de eerste keer zijn dat een jager aan de grens wordt teruggestuurd om dat het wapen niet of onjuist is vermeld.

Meer informatie

De Slowaakse jagersvereniging Slovak Hunting Union, Stefanikova 10, SK-811 05 Bratislava tel.:  (+) 421 252 49 89 90, fax: (+) 421 252 49 22 96, E-mail: [email protected]

Of via ambassade: Ambassade van Slowakije/Embassy of Slovakia in The Netherlands Parkweg 1 2585 JG Den Haag tel.: 070 – 416 7

Versie 09 – 20157 77