Een feestelijk wildgerecht waarin sappige fazant wordt gecombineerd met de volle smaak van pancetta en kruidige boleten. Deze Italiaanse twist geeft een verfijnde, hartige diepte aan het wildvlees – ideaal als hoofd- of tussengerecht tijdens het wildseizoen.
Gerechtinformatie
Type: Voor-, tussen- of hoofdgerecht
Bereidingstijd: 31–60 minuten
Ingrediënten
- 1 fazant (ontbeend)
- 500 g boleten (grof gesneden)
- 3 el olijfolie
- ½ Spaanse peper (fijn gesneden)
- 1 el verse tijm (fijn gesneden)
- 1 teen knoflook (fijn gehakt)
- 2 el sjalot (fijn gesneden)
- 2 el witte wijn
- 300 g pancetta
- Peper en zout
Bereiding
- Ontbeen de fazant of laat dit doen door de poelier. Wrijf het vlees goed in met peper en zout.
- Maak een grote rechthoek van pancetta op een vel vershoudfolie; hierop komt straks de fazant te liggen.
- Fruit de sjalot en Spaanse peper glazig in olijfolie. Voeg de boleten, tijm en knoflook toe en bak alles rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
- Blus af met witte wijn en laat het vocht grotendeels verdampen. Mix het mengsel kort met een staafmixer tot een grove vulling.
- Vul de fazant met het paddenstoelenmengsel, klap het vlees dicht en rol het strak op in de pancetta met behulp van de folie, zodat er een stevige ‘ballotine’ ontstaat.
- Leg de ballotine op een ingevette ovenplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de pancetta goudbruin en knapperig is.
Serveertip
Serveer de fazant in dunne plakken met een lichte rode wijnsaus of een puree van knolselderij. Een frisse veldsla met balsamico maakt het gerecht compleet.
Bron
Wildplaza.com – in samenwerking met de Jagersvereniging
Gerelateerde content
Wild kopen?
Koop verse fazant of ander wild rechtstreeks bij jagers of poeliers via Wild op de Kaart. Zo geniet u van duurzaam, eerlijk en lokaal wildvlees.