Site Logo

Wontons van Wild Zwijn

Gevulde wontons van wild zwijn in een geurige bouillon met gember en bosui — een elegant voorgerecht met Aziatische invloeden dat zacht en kruidig van smaak is.

Gerechtinformatie

Type: Voor- of tussengerecht
Bereidingstijd: 31–60 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter wildbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 20 g verse gember (in plakjes gesneden)
  • 3 bosuistengels (in ringen gesneden)
  • 18 wontonvelletjes
  • 18 tl wildzwijnragout

Bereidingswijze

  1. Breng de wildbouillon met sojasaus en gember aan de kook en laat 15 minuten zachtjes trekken.
  2. Leg de wontonvelletjes op een schoon werkblad en schep in het midden van elk velletje een theelepel wildzwijnragout.
  3. Maak de randen van het velletje licht vochtig met water, vouw dubbel en druk goed aan zodat de vulling niet kan ontsnappen.
  4. Zeef de bouillon, breng opnieuw aan de kook en voeg de wontons toe.
  5. Laat de wontons 5 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn en boven komen drijven.
  6. Verdeel de wontons en bouillon over diepe borden of kommen en garneer met de gesneden bosui.

Serveertip

Serveer deze lichte bouillon met een vleugje sesamolie of chili-olie voor extra diepte. Perfect als verfijnd begin van een wilddiner.

Bron

Jagersvereniging – Recept uit de rubriek Culinair

Foto: Sanya Art studio