Een heldere, krachtige soep met wilde bladgroenten en geurige wildgehaktballetjes — eenvoudig, groen en perfect met grof brood en boter.
Ingrediënten (4 personen)
Voor de ballen
- 400 gram gehakt van wild
- 20 gram groene daslookzaadhulzen met zaad (of alleen de zaden)
- 12 gram fijn broodkruim
- ¼ tl zout
- 1 ei
Voor de soep
- 1 vergiet vol jonge wilde blaadjes (bijv. zevenblad en brandneteltoppen)
- 1,5 liter wildbouillon
- Zout en peper naar smaak
Voorbereiding
- Hak de daslookzaadhulzen fijn.
- Meng met wildgehakt, broodkruim, zout en ei tot een samenhangend mengsel.
- Laat ±1 uur opstijven in de koelkast.
Bereiding
- Breng de wildbouillon zachtjes aan de kook.
- Draai met koude, vochtige handen kleine balletjes van het gehakt en laat ze in de pruttelende bouillon glijden.
- Was de wilde groenten en hak grof. Voeg toe zodra de balletjes enkele minuten hebben geprutteld.
- Laat samen nog ±5 minuten zacht koken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Serveer direct, met grof brood en boter. Smakelijk eten!
Ellen Mookhoek