Site Logo

Wildpluksoep met ballen

Een heldere, krachtige soep met wilde bladgroenten en geurige wildgehaktballetjes — eenvoudig, groen en perfect met grof brood en boter.

Ingrediënten (4 personen)

Voor de ballen

  • 400 gram gehakt van wild
  • 20 gram groene daslookzaadhulzen met zaad (of alleen de zaden)
  • 12 gram fijn broodkruim
  • ¼ tl zout
  • 1 ei

Voor de soep

  • 1 vergiet vol jonge wilde blaadjes (bijv. zevenblad en brandneteltoppen)
  • 1,5 liter wildbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

  • Hak de daslookzaadhulzen fijn.
  • Meng met wildgehakt, broodkruim, zout en ei tot een samenhangend mengsel.
  • Laat ±1 uur opstijven in de koelkast.

Bereiding

  1. Breng de wildbouillon zachtjes aan de kook.
  2. Draai met koude, vochtige handen kleine balletjes van het gehakt en laat ze in de pruttelende bouillon glijden.
  3. Was de wilde groenten en hak grof. Voeg toe zodra de balletjes enkele minuten hebben geprutteld.
  4. Laat samen nog ±5 minuten zacht koken. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Serveer direct, met grof brood en boter. Smakelijk eten!

Ellen Mookhoek